Дорогі брати і сестри !

Христос Народився!

10893387_940661852624255_1734446743_nРіздво Христове , яке ми урочисто святкуємо кожного року, являється основою нашого спасіння. Спасіння роду людського від гріха і смерті без народження Сина Божого Пресвятою Богородицею не могло відбутися. Один із древніх філософів, майже у відчаї сказав: ” Якщо Бог не зійде з неба і не визволить людей від гріха і смерті, то світ загине”.  Різдво Христове по інакшому називається Боговтіленням. Апостол Павло називає народження сина Божого великою тайною благочестя : Бог явився в плоті. Для чого це було потрібно?

Якщо охарактеризувати стан, в якому перебувало людство дві тисячі років тому, то його гріховна розбещеність була безпросвітною. Панували повсюдний моральний розклад, багатоженство, повальна розпуста нестримний егоїзм і велика ненависть,рабство, голод і розрухи; врешті,- цілковитий відхід від Бога, заміна справжнього  Богошанування  ідолопоклонством. Царство зла охопило все людство і як наслідок гріховності людської природи, закон смерті запанував над усім людством. Для того Син Божий, один із трьох осіб Пресвятої Тройці, Творець всесвіту, заради визволення нас людей, від гріха і смерті принизив себе: будучи Богом , він став людиною, не змінившись у своїй Божественній природі. Бог так полюбив світ що віддав Сина Єдинородного щоб усякий хто вірує в Нього, не загинув а мав життя вічне Невже ви думаєте, що Той, Хто зазнав страшних страждань на хресті, не любить і не вболіває за нас людей  ХХІ століття? Чи Бога не турбує наше вічне життя? Ми можемо бути байдужими до своєї вічної долі, до справи власного спасіння ,але не Він. Наші душі роз’їдає  гріх, як іржа залізо, і ми християни не завжди звертаємо на це увагу. Ми просякли гріхами грошолюбства, користолюбства, брехнею, блудом, заздрістю, марнославством, гордістю, владолюбством, та іншими багатьма пороками. Ми забуваємо що все це веде до вічної загибелі.

10887765_940661849290922_2100430418_nРіздво Христове має пряме відношення до нашого сьогодення, та до сенсу нашого життя. Дивлячись на гріховність світу, підміну цінностей, та руйнівну силу зла, а також відчуваючи безсилля людей у боротьбі з цим світовим злом, ми як ніколи повинні навернутися до Бога, і прохати його допомоги.  В цьому році Господь показує нам обличчя зла і силу добра. На власному досвіді ми відчуваємо добро і зло. Україна стала ареною боротьби свободи і неволі, правди і неправди, християнської любові і ненависті, милосердя і корупції, демократії і зловживання владою, до цього додалася і неоголошена війна в якій уже загинули тисячі синів і доньок нашої Батьківщини. Гине цвіт нації ті які обрали краще майбутнє і віддають своє життя щоб усім нам жилося краще. Тим саме сповняючи заповідь Христа немає більшої любові ніж та хто душу свою покладає за друзів своїх. За подіями в Україні стежить увесь світ. Саме у цей час ми відчуваємо необхідність втручання Божого промислу щодо нас. Ми щиро молимось про Його допомогу і благаємо щоб Він був милосердним до провин наших. Всякий гріх перемагається стражданнями. Оскільки ми християни, носимо на собі ім’я Христа, то і повинні уподібнюватися Йому у всьому, втому числі і в подоланні гріха через страждання, як в собі особисто , так і в суспільстві. В наших храмах лунають слова : «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся , бо з нами Бог» ці слова особливо обнадійливо звучать у наш надзвичайно складний час. Слова «З нами Бог»- вселяють незбориму надію і тверду віру , що все що стається в світі, з кожним народом, і з кожною людиною, відбувається для нашого спасіння, задля нашої науки, та користі в майбутньому. Бог не тільки карає за гріхи , але і милує. І навіть коли карає, то робить це з любов’ю заради нашого спасіння і вічного життя.

Христос Спаситель приніс на землю мир: мир з Богом, і мир душевний. Надбання і дотримання миру є першочерговим завданням християн України, особливо це стосується тих християн , хто в ці важкі для України часи хочуть розпалити і міжконфесійну війну, які розпалюють ворожнечу, ображають і принижують гідність своїх братів і сестер по вірі. Виходячи з цього Церква навчає, що душевний мир християнина повинен ґрунтуватися не на багатстві, не на неправді, не на користолюбстві, чи силі, а на любові та благочесті. Бо Бог не в силі , Бог у правді. Не може бути благодаті Божої в серцях тих православних , які дихають агресією і користуються ненавистю і переконують всіх що Бог з ними – це самообман. Тільки праведність в основі якої є любов, має моральну вартість. Вона прихиляє Духа Святого. А Дух Святий занепале поповнить, немічне вилікує, дасть перемогу над злом, вселить в душу мир якого ми так всі потребуємо, радість яку ніхто не зможе порушити .

Цього святкового дня сердечно вітаю Вас, дорогі брати і сестри з Різдвом Христовим і Новим роком ! Закликаю всіх Вас, творити діла милосердя і любові, турбуватися про майбутню долю нашої страждальної Держави. Молитвою і чесною працею сприяти оновленню нашого Подільського краю і всього суспільства. Нехай зміцнить Господь усіх нас у доброму душевному і тілесному здоров’ї, надасть Свою благодатну допомогу у всіх наших трудах, скору перемогу над нашими ворогами видимими і невидимими. Нехай мир який сповістили ангели при народженні Спасителя прийде на нашу землю, зміцнюється в нашій Вітчизні і приносить усім радість, щоб благословення Боже було на кожній людині яка чинить добро, і на всьому українському народові. Бог миру і любові нехай буде з усіма нами.. АМІНЬ.

Славимо Христа!

Categories: Новини

Leave a Reply


Ліміт часу вичерпаний. Будь ласка, перезавантажте CAPTCHA.